Neodoljivo

Čupavci

Uživaćete u ukusnom dezertu koji će vas podsetiti na detinjstvo i bakinu kuhinju
Recepti
18:54h Autor:
Čupavci
Foto: Thinkstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 jaja
  • 600g šećera
  • 250g maslaca
  • 200ml mleka + 10 kašika
  • 300g brašna
  • 1 Prašak za pecivo
  • 4 štangle čokolade
  • 300g kokosa

1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo i 350 g šećera, pa dodati dva jaja, 125 g umućenog maslaca i 200 ml mleka. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa sipati u podmazan pleh i peći na 220 stepeni dok ne porumeni.

2. Ostavite da se hladi, a za to vreme pripremite fil: Otopite 125 g maslaca i 250 g šećera sa 10 kašika mleka, pa dodajte čokoladu i kuvajte dok se lepo ne sjedini.

3. Ohlađeno testo secite na kocke, pa svaku umočite u vruć fil i uvaljajte u kokos.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs