Ukusni zalogaji

Slani rolat sa šunkom i sirom

Idealno rešenje za praznično predjelo
Recepti 04.01.2015. - 16:54h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 5 dl mleka
  • kašika vegete
  • 200 g brašna
  • 5 jaja
  • So
  • Za fil:
  • 2 dl kiselog mleka
  • 200 g mladog kravljeg sira
  • 2 kisela krastavca
  • 100 g šunkarice
  • 100 g suvog mesa ili kobasice
  • malo bibera
  • so, po želji

Priprema

 

1. Stavite mleko, vegetu i so da se kuvaju. Kad provri, dodajte brašno (odjednom sipajte svu količinu) neprestano mešajuci dok se smesa ne zgusne.

 

2. Sklonite s vatre i dodajte jedno po jedno žumance, i na kraju sneg od belanaca.

 

3. U tepsiju (30x50 cm) stavite pek papir i izlijte smesu. Pecite na 200 stepeni.

 

4. Za fil izmešajte sir, kiselo mleko i krastavcice, šunku i suvo meso iseckane na kockice. Posolite i pobiberite po ukusu.

 

5. Pečen biskvit izvadite na krpu, premažite filom i još vruć urolajte i ostavite da se ohladi.

 

Napomena: Ako hoćete toplo predjelo, rolat ponovo vratite u tepsiju, prelijte kiselim mlekom, i zapecite desetak minuta.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...