Vredi probati

Dijeta sa pečurkama: Dovedite liniju do savršenstva i popravite izgled kože i kose!

Pomoću ovakvog režima ishrane možete popraviti svoj celokupni izgled
Fitnes & Nutricija
10:18h Autor:
Dijeta sa pečurkama: Dovedite liniju do savršenstva i popravite izgled kože i kose!
Foto: Thinkstock

Najbolji izbor ukoliko želite da oslabite može biti dijeta sa pečurkama, jer vlakna koja one sadrže poboljšavaju rad creva i pružaju osećaj sitosti.

Nakon takvog obroka nećete posezati za nezdravim, brzim zalogajima koji su najveći krivac za skladištenje masti na kritičnim mestima, poput stomaka, zadnjice i bokova.

8 najboljih naučno dokazanih strategija za skidanje masnih naslaga sa stomaka, otkrijte OVDE.

Pečurke su zdravija zamena za meso, pa ako ste od onih koji ne podnose osećaj gladi, ovakav plan ishrane je za vas idealan. Osim toga, pečurke su niskokalorične - 150 grama ove namirnice sadrži svega 30 kalorija!

Osim što pomoću dijete sa pečurkama možete izgubiti višak kilograma, ovaj režim ishrane će vrlo pozitivno uticati i na vaš izgled, jer pečurke sadrže velike količine vitamina B, gvožđa, cinka, kalijuma i selena, koji hrane kožu, kosu i nokte.

OVDE preuzmite recept za masku za kosu od majoneza koja dubinski oporavlja suvu i oštećenu kosu!Dijeta sa pečurkama traje 5 nedelja, pri čemu treba paziti da se u organizam unese oko 1.550 kalorija dnevno. Režim ishrane uključuje i 5 porcija voća i povrća, kao i pola litre mleka dnevno, kako bi se organizam snabdevao svim važnim materijama.

Najvažnije kada je reč o ovoj dijeti jeste da se meso zameni pečurkama i to nekoliko puta nedeljno. Na primer, mleveno meso zamenite seckanim šampinjonima kad spremate špagete bolonjeze, u rižotu koristite pečurke umesto piletine, gulaš možete napraviti od pečuraka umesto od mesa... Takođe, umesto paštete možete koristiti domaću mešavinu tri vrste pečuraka.

Odlične recepte za pripremu ukusnih jela sa pečurkama preuzmite OVDE.

Da bi se telo snabdelo potrebnim proteinima i belančevinama, potrebno je konzumirati 250 do 300 g svežih pečuraka za jedan obrok.

Dodatni savet: Šampinjoni su na našim prostorima najzastupljenija vrsta pečuraka, pa kako biste sačuvali što više hranljivih materija u njima, secite ih na kriškice i dinstati 5 do 7 minuta. To je sasvim dovoljno da se omekšaju i lakše svare.

OVDE pročitajte kako pečurke mogu da vam pomognu u prevenciji raka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs