Fenomenalan spoj ukusa

Čokoladna torta sa jabukama

Ukus voća u neodoljivoj čokoladi neće vas ostaviti ravnodušnim
Recepti
18:00h Autor:
Čokoladna torta sa jabukama
Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 4-5 većih jabuka
  • 450g brašna
  • Prstohvat soli
  • 1 Prašak za pecivo
  • 180g šećera
  • 3 kašičice cimeta
  • 2 kašike kakaa
  • 3 jajeta
  • 80ml Ulja
  • 100g čokolade seckane na kockice
  • 100g seckanih oraha

1. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Jabuke narendajte.

2. U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, šećer, cimet i kakao.

3. U većoj posudi pomešajte narendane jabuke, razmućena jaja i ulje. Umešajte brašno s dodacima pa dodajte nasečenu čokoladu i orahe. Mešajte tek toliko da se sastojci povežu.

4. Ulijte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu prečnika 26 cm. Pecite 60 do 70 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa ako želite, prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite sa malo oraha, cimeta ili kandiranim jabukama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs