Oduševiće vas

Mediteranski pire krompir

Neka vaš omiljeni prilog postane pravi specijalitet uz pravi dodatak začina
Recepti 23.11.2014. - 20:10h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 350ml mleka
  • 50ml devičanskog maslinovog ulja
  • 50g putera
  • 2 kašičice seckanih listova žalfije
  • 1kg krompira
  • 5 čenova belog luka
  • po ukusu So

1. Stavite krompir u hladnu vodu sa belim lukom, posolite i skuvajte na tihoj vatri. Ocedite i oljuštite krompir, pa ga izmrvite mikserom.

 

2. U šerpici ugrejte mleko, ulje, puter i žalfiju i ostavite da stoji desetak minuta, pa proceđenu tečnost polako dodajte u krompir.

 

3. Mutite dok masa ne postane kremasta. Ukoliko mislite da je previše gusto, dodajte još malo mleka.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...