Recepti sa Stilom

Kraljevski file

Nahranite i oči i dušu
Recepti 09.04.2013. - 12:40h
Kraljevski file, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600g ćurećeg belog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 brašna
  • 200ml obranog mleka
  • 100g jabuka
  • 100g šampinjona
  • secaknih badema
  • suvog groždja
  • 2 Ulja
  • 200g tikvica
  • 200g plavog patlidžana
  • 400g paprike babure
  • Soli

Umutite žumanca s brašnom i mlekom, pa dodajte seckane bademe, suvo grožđe, isečene šampinjone i narendane jabuke. Posolite smesu i dodajte umućen sneg od belanaca. Ćureće filete izlupajte tučkom za meso i posolite. Tepsiju premažite uljem, poređajte meso pa ga prelijte pripremljenom smesom. Jelo pecite u rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Tikvice, patlidžan i paprike babure isecite na deblje listove, posolite ih i ispržite u tiganju na malo ulja. Meso poslužite uz grilovano povrće i crni hleb.

 

Savet
Ako koristite zamrznuto meso, odmrzavajte ga u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi. Ćureće meso je vrlo osetljivo na toplotu, pa su velike šanse da se pokvari

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs