Ne bacajte ga

Tajni sastojak najboljih koktela: Tri neobična načina da iskoristite sok od kiselih krastavaca!

Nakon vežbanja povratiće vašem organizmu neophodne materije, a može da posluži i kao blaža varijanta sirćeta
Fitnes & Nutricija
19:14h Autor:
Tajni sastojak najboljih koktela: Tri neobična načina da iskoristite sok od kiselih krastavaca!
Foto: Thinkstock

Kada hrskavi kiseli krastavčići nestanu iz tegle, većina žena smatra da je "posao" njihove vodice završen i prosipaju je. Greška!

Sok od kiselih krastavčića ne služi samo da održava kiselost i svežinu ove salate, već ima i nekoliko korisnih namena, a mi vam predstavljamo tri najzanimljivije.

Kako kiseli krastavci smanjuju apetit, pročitajte OVDE.

Napitak nakon vežbanja

Kisela tečnost u kojoj se čuvaju krastavčići bogata je elektrolitima, pa je možete popiti bez ikakvih drugih dodataka nakon napornog treninga i tako povratiti deo vrednih materija koje ste izgubili kroz znojenje. Takođe, ova tečnost je odličan izvor kalijuma, koji sprečava grčenje mišića. Jedino treba da pazite da tečnost odvojite od belog luka, mirođije i drugih komadića začina koji se obično u nju stavljaju.

Nežna zamena za sirće

Sok od kiselih krastavaca posmatrajte kao nežnu vrstu sirćeta, kojom možete začiniti razne vrste zelenih salata, salatu od krompira i tvrdo kuvanih jaja. Tečnost možete dodati i u jogurt, pa napraviti preliv za salatu ili je iskoristiti za mariniranje mesa. Takođe, sokom od krastavčića možete omekšati luk, smanjiti njegovu ljutinu i pripremiti ga za dodatak kompleksnijim salatama od povrća - treba samo na kriške luka sipati malo ove fantastične tečnosti.

Koje vam sve probleme može rešiti sirće, saznajte OVDE.

Neobični kokteli

Kiseli sok može poslužiti i za pravljenje neobičnih koktela! Sok od kiselih krastavaca možete dodati prljavom martiniju, umesto maslinovog soka koji se obično stavlja, ili njime „preseći“ čašicu viskija, što je postao veliki trend. Na kraju, znajte da je sok od kiselih krastavaca odličan lek i protiv mamurluka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs