Recepti sa Stilom

Prolećni pire

Očistite i iseckajte povrće na manje komade.
Recepti 09.04.2013. - 11:21h
Prolećni pire, Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 3 Praziluka
  • 2 glavice kelerabe
  • 3 veće šargarepe
  • 1 lovorov list
  • 2 majčine dušice
  • 40g putera
  • soli i bibera

Stavite povrće u veću posudu, u koju sve može da stane u jednom sloju. Dodajte začine. Nalijte vodom. Posolite, pobiberite i dodajte puter. Stavite na vatru i pustite da provri, a zatim smanjite temperaturu na minimum, poklopite ili prekrijte alufolijom, i pustite da se krčka narednih sat vremena uz povremeno mešanje. Ako je potrebno, dodajte vodu. Kuvajte sve dok se ne zgusne i postane kao pire. Poslužite toplo.

 

Savet
Ako povrće izgubi svežinu i hrskavost, potopite ga u posudu s ledenom vodom i kriškom svežeg paradajza

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...