Recepti sa Stilom

Pečeni ratatuj

Zagrejte rernu na 190 stepeni.
Recepti
13:14h
Pečeni ratatuj
Pečeni ratatu, Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • plava patlidžana
  • tikvice
  • crvena paprika
  • peršuna
  • aleve paprike
  • 2 origana
  • 2 bosiljka
  • 180g pirinča
  • paradajza
  • 400g leblebija
  • 500ml supe od povrća

U veću činiju stavite patlidžan, tikvice, papriku, peršun i dinstajte dok ne omekša. Dodajte pirinač i nastavite da dinstate. Naspite već pripremljenu supu od povrća, dodajte paradajz isečen na kockice i kuvajte dok ne proključa. Dodajte leblebije i dobro promešajte. Sklonite s vatre i prespite u vatrostalnu posudu. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite narednih 40 minuta na temperaturi od 190 stepeni sve dok se ne skuva pirinač.

SavetKada se kuva u mikrotalasnoj, neko povrće ne mora da se potapa u vodu

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs