Neodoljiv ukus

Zapečene palačinke sa paradajzom i spanaćem

Omiljeno testo u kombinaciji sa zdravim povrćem čini savršeni obrok u kom će uživati svi vaši prijatelji i ukućani
Recepti
21:02h Autor:
Zapečene palačinke sa paradajzom i spanaćem
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 400g Pšeničnog brašna
  • 4 jaja
  • 500ml kisele vode
  • 200ml jogurta
  • so, biber
  • 1 muskatni orašćić
  • 2 kašike maslaca
  • 150g spanaća
  • 500g paradajza
  • 300g rendanog tvrdog sira
  • začinsko bilje i paradajz za ukrašavanje

1. U posudi zamesiti glatko testo od brašna, jaja, kisele vode i jogurta. Dodati so, biber i muskatni oraščić. Očistitit beli luk i sitno ga iseckati. U tiganju zagrejati ulje i na njemu prodinstati beli luk.

2. Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se dobro ocedi. Sitno ga iseckati, dodati ga belom luku i sve kratko prodinstati. Dodati so, biber i muskatni oraščić. Skinuti sa ringle, ostaviti da se ohladi i time puniti palačinke. U drugom tiganju zagrejati maslac i peći palačinke. Pečene palačinke slagati na tanjir.

3. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Paradajz oprati i očistiti i iseći na kolutove. Paradajz i rendani sir poređati po palačinkama. Urolati ih i poređati po podmazanom plehu. Peći u rerni 15 min.

4. Pečene palačinke izvaditi iz pleha, posuti ih začinskim biljem i komadićima svežeg paradajza.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs