Raskošni ukus

Torta od kafe i oraha

Sa ovom kombinacijom nikako ne možete pogrešiti - kad jednom probate, pravićete je iznova i iznova
Recepti 17.10.2014. - 12:13h
Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 250g putera
  • 100ml jake crne kafe
  • 280g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 250g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 85g oraha
  • 100g šećera u prahu
  • 150ml slatke pavlake
  • 100g sira maskarpone (na sobnoj temperaturi)

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite dva okrugla pleha i obložite papirom za pečenje. Odvojite dve kašike skuvane kafe za fil i ostavite sa strane.

 

2. Umutite puter, smeđi šećer, brašno, prašak za pecivo, jaja, vanilu i polovinu količine ohlađene kafe. Mutite dok se dobro ne sjedini, pa dodajte seckane orahe, izmešajte i podelite smesu u dva pleha. Preko jedne od kora pospite nekoliko krupno seckanih oraha i pecite 25 - 30 minuta.

 

3. Izvadite kore iz rerne, prelijte ostatkom kafe koru koju niste posuli orasima i ostavite da se hlade u plehovima.

 

4. Dok se kore peku, pripremite fil - umutite šećer u prahu, slatku pavlaku i sir maskarpone, pa dodajte 2 kašike kafe koje ste sačuvali. Rasporedite smesu preko kore koju ste prelili kafom, pokrijte drugom korom i ukrasite sa malo šećera u prahu.

 

5. Po želji, tortu možete ukrasiti i šlagom sa ukusom po želji i seckanim orašastim voćem. Takođe, umesto oraha, za tortu možete upotrebiti lešnike ili bademe.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...