Recepti sa Stilom

Pirinač s viršlama

Neobično ali veoma ukusno
Recepti 11.07.2013. - 12:25h
Pirinač s viršlama, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 400g pirinča
  • 1l pileće supe od kocke
  • 500g viršli
  • 1 Glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičice ljute aleve paprike
  • soli i bibera po ukusu
  • ulja po potrebi

U šerpi zagrejte litar supe i dodajte joj pirinač. Sačekajte da provri pa smanjite vatru i krčkajte dok pirinač ne upije svu tečnost. Zagrejte ulje u dubljem tiganju, ubacite kolutove viršli i pržite ih dok ne porumene. Dodajate seckani crni i beli luk, pržite pet minuta, posolite, pobiberite, dodajte alevu papriku i nalijte preostalom supom. Kuvajte dok tečnost ne ispari, a zatim dodajte kuvani pirinač.

 


Savet: da se pirinač ne bi zgrudvao, dodajte supenu kašiku limunovog soka u vodu tokom kuvanja. Kad se pirinač malo ohladi, samo ga još malo promešajte viljuškom

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs