Recepti sa Stilom

Posne punjene paprike

Zdravo, lagano, ukusno ...
Recepti 11.07.2013. - 12:01h
Posne punjene paprike, Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Srednje teško
  • Za 5 osoba

Sastojci

  • 10 paprika
  • 2 paradajza
  • 100g pirinča
  • 1 Glavica crnog luka
  • 25g ljuspica soje
  • 25g ovsenih pahuljica
  • 25g ražanih pahuljica
  • 25g ječmenih pahuljica
  • 1 kašičice soli
  • 1 kašičice bibera
  • 1 kapičice aleve paprike
  • 1 kašičice biljnog začina
  • 1 veze peršuna
  • ulja po potrebi

Oprane paprike isecite oko peteljke i povadite semenke. Pirinač obarite, ali pazite da se ne prekuva. Kada bude gotov, prelijte hladnom vodom i procedite. Dok se pirinač kuva, na malo ulja propržite seckan crni luk, a zatim mu dodajte oceđen pirinač, soju, miks pahuljica i začine. Paprike punite pripremljenim filom, zatvorite svaku kolutom paradajza, stavite u nauljenu vatrostalnu činiju i prelijte uljem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena.

 

Savet: Ako daska za sečenje ima miris crnog ili belog luka, operite je vrelom vodom, namažite limunom, ostavite da odstoji nekoliko minuta i zatim isperite

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs