Duh zapada

Meksički burito

Oduševite goste i ukućane upečatljivim ukusom meksičke kuhinje
Recepti 21.09.2014. - 20:05h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Thinkstock
  • 100 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 350g mlevenog telećeg ili junećeg mesa
  • 100g Crnog luka
  • 100g seckanog paradajza
  • 300g žute i crvene paprike
  • 100g kukuruza šećerca
  • 100g crvenog pasulja
  • 2 Kašike ulja
  • 3 kašičice ljute vegete
  • 1 pakovanje od 8 tortilja
  • malo peršuna

1. Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i jednu kašičicu vegete i dinstajte dolivajući vodu (15-20minuta).

 

2. Dodajte paradajz, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta.

 

3. Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostalu vegetu i malo peršuna.

 

4. Tortilje blago zagrejte u rerni, ali pazite da se ne prepeku, potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po 2 kašike nadeva, zarolajte i poslužite.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...