kremasto i ukusno

KREMASTI KOLAČ SA GRIZOM I JABUKAMA: Topi se u ustima, a gotov je za tren

Recept za kremasti kolač sa grizom i jabukama biće vam jedan od omiljenih, budući da se kolač brzo psrema, a još brže se jede.

Recepti
Autor:
KREMASTI KOLAČ SA GRIZOM I JABUKAMA: Topi se u ustima, a gotov je za tren
Recept za kremasti kolač sa grizom i jabukama, Foto: Printscreen Youtube/ Radine Poslastice

Ovaj kolač sa grizom i jabukama posebno se razlikuje od ostalih, jer je veoma kremast, budući da ima bogat fil preko. Veoma jednostavno se pravi, a ukus mu je neodoljiv.

Sastojci:

  • 200 ml griza
  • 200 ml hladnog mleka
  • 3 jaja
  • 200 ml šećera
  • 100 ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 veće narendane jabuke
  • 500 ml slatke pavlake

Priprema:

Sipati griz u jednu posudu, pa dodati melko, promešati, a potom ostaviti da odstoji 10 ak minuta. U posebnu posudu sipati jaja, šećer i vanilin šečer, pa zatim umutiti mikserom. Dodati ulje i mutiti, pa dodavati orahe, brašno i prašak za pecivo. Potom u smesu dodati sitno izrendane jabuke i griz (koji je prethodno natopljen mlekom). Sve ručno izmešati, pa razliti u pleh obložen pek papirom. Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa peći oko 25 minuta.

Nakon što je pečen, istanjiti kolač, tako da se skine jedan sloj, odnosno preseče. Ostatke koje smo skinuli sa kolača izmrviti i dodati u prethodno umućenu slatku pavlaku, te izmešati da se sjedini.

Preseći površinski sloj kolača
Preseći površinski sloj kolačafoto: Printscreen Youtube/ Radine Poslastice

Zatim, dobijenu smesu staviti na koru i lepo premazati. Za dekoraciju možete narendati čokoladu preko nadeva ili posuti mlevene orahe. Iseći kolač na kocke i služiti.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs