TAJNA DOBRE KUKURUZNE POGAČE: Ukusno i mekano posno testo koje miriše na dom

Sačuvajte negde ovaj recept i ukoliko vam treba brza večera, spremite ovu mirisnu i mekanu pogaču

Recepti
Autor:
TAJNA DOBRE KUKURUZNE POGAČE: Ukusno i mekano posno testo koje miriše na dom
Kako se sprema kukuruzna pogača?, Foto: printscreen/youtube/šerpicarecepti

Pogača često može da zameni i dobru pitu. Stoga naučite da spremate kukuruznu pogaču (posnu i mrsnu) - trebaće vam za iznenadne goste:

Potrebno:

  • 350 gr. kukuruznog brašna
  • 500 gr. belog brašna
  • 20 ml. ulja
  • 1 kašika maslaca ili margarina
  • 2 kašičice soli
  • 40 gr. kvasca
  • 400 ml. mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • Za premazivanje: 1 kašika maslaca ili margarina, so, susama...

U mlakoj vodi rastopite kvasac i šećer, pa zatim dodajte margarin, so i kukuruzno brašno. Potom dodajte i belo brašno pa umutite glatko testo. Ostavite testo da se odmori oko 15 minuta pa ga preručite u tepsiju. Premažite sa kašikom margarina, soli i susamom. Pecite na 220 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs