Ukusno, a zdravo

Vekna sa bananama bez šećera, glutena i mleka (VIDEO)

Uživajte u slasnom testu bez osećaja krivice
Recepti 25.07.2014. - 18:53h
Foto: Thinkstock
  • 70 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 150g bademovog brašna
  • 50g kokosovog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice morske soli
  • 4 Kašike maslinovog ulja
  • 6 jaja
  • 4 zrele banane
  • 100g seckanih oraha

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. U vangli pomešajte prašak za pecivo, koksovo i bademovo brašno.

 

2. Banane oljuštite i izgnječite viljuškom, pa dodajte jaja i maslinovo ulje i dobro sjedinite. Pomešajte smesu sa bananama sa izmešanim suvim sastojcima, dodajte seckane orahe i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

 

3. Pleh podmažite maslinovim uljem i obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pecite 50 minuta, odnosno dok ne dobije braon boju.

 

Napomena: Što su banane zrelije, hleb će biti slađi!

 

http://www.youtube.com/watch?v=gOxpO9j2pmc#t=53
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...