Recepti sa Stilom

Tikvice s piletinom

Propržite crni luk na ulju, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite po dužini i izdubite da se dobije oblik čamca
Recepti 03.04.2013. - 13:15h
Tikvice s piletinom, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 5 osoba

Sastojci

  • 3 Crnog luka
  • 3 belog luka
  • 5 tikvica
  • 500g pilećeg filea
  • bibera i suvog začina od povrća
  • aleve paprike
  • kečapa
  • kisele pavlake

Meso tikvica koje ste izvadili iz sredine iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iscekajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte začin, alevu papriku i biber. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratite u rernu da se još malo zapeku.

 

Savet
Povrće će se najbolje oprati ukoliko u vodu stavite kašičicu sode bikarbone

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...