Neverovatno

KAD JE FIL PREVIŠE REDAK DODAJTE MU 1 SASTOJAK: Trik koji će napraviti gustu i čvrstu kremu za tortu i kolače

I iskusnim domaćicama zna da se desi da fil ispadne previše redak, čak i ako su pravile sve po receptu. Ali spas je u jednom sastojku

Recepti
Autor:
KAD JE FIL PREVIŠE REDAK DODAJTE MU 1 SASTOJAK: Trik koji će napraviti gustu i čvrstu kremu za tortu i kolače
Foto: Shutterstock

Glavna caka za ukusne i lepe torte i kolače je da fil bude dovoljno čvrst kako ne bi iscureo. Ali svima, pa i iskusnim domaćicama zna da se desi da da fil bude previše redak. Ali ne brinite, rešenje postoji i veoma je jednostavno.

Potreban vam je gustin ili obično brašno. Oni će zgusnuti vaš fil, a neće mnogo promeniti ukus. Međutim, ako se odlučite za brašno, potrebno je staviti ga više u odnosu na gustin pa će i više uticati na ukus fila.

pita, kolač, fil
foto: Shutterstock

Pomešajte jednaku količinu gustina/brašna i hladne tečnosti (vode) i mešajte dok ne nestanu grudvice.

Fil za tortu zagrejte na srednjoj temperaturi, a zatim postepeno dodajte mešavinu gustina ili brašna i vode. Mešavinu dodajte filu konstantno mešajući dok ne dostigne željenu gustinu. Potrebno je da vodite računa da ne prekuvate fil - brašno posle dužeg zagrevanja ili zagrevanja na visokoj temperaturi može da ima suprotan efekat i da razredi fil umesto da ga zgusne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs