Ukusni zalogaji

Najlepši letnji prilog uz meso

Sočno i slasno, zdravo i bez mesa, ovo jelo se pretvara u gozbu ako mu dodate nekoliko šnicli ili komada pečenja...
Recepti 12.07.2014. - 14:18h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500 g krompira
  • So
  • tikvica
  • patlidžan
  • po 1 crvena i zelena paprika
  • 2 paradajza
  • Glavica crnog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • biber
  • 100 g pavlake
  • 200 g krem sira
  • Ruzmarin

Priprema:
Krompir očistite, operite i isecite na režnjeve debljine pola centimetra, pa ga kuvajte u posoljenoj vodi oko deset minuta i procedite. Operite i očistite patlidžan, tikvicu, papriku i paradajz. Papriku isecite na trake. Patlidžan i tikvicu na kolutiće, a paradajz isecite na četvrtine. Luk oljuštite i iseckajte na kockice. Papriku, patlidžan i tikvicu blanširajteu vodi 2–3 minuta, izvadite, ocedite, prelijte hladnom vodom i ponovo ocedite.

 

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Krompir i preostalo povrće pokapajteuljem i rasporedite na pleh za pečenje. Pobiberite i posolite. Pripremljeno povrće pecite u umereno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

 

Za preliv umutite kiselu pavlaku i sremski sir sa paprikom da dobijete kremastu masu. Povrće iz rerne rasporedite na tacnu koju prethodno treba da zagrejete. Operite ruzmarin, osušite ga i grubo iskidajte. Ukrasite povrće iseckanim ruzmarinom. Ovo jelo možete servirati sa seljačkim hlebom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...