Recepti sa Stilom

Dižonske šnicle

Juneće šnicle izlupajte, posolite, pobiberite, premažite senfom i ostavite u frižideru 12 sati.
Recepti
18:22h
Dižonske šnicle
Dižonske šnicle, Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1kg junećeg mesa od buta
  • 4 Crnog luka
  • govedje kocke za supu
  • 3 senfa
  • Soli
  • Bibera
  • peršunovog lišća
  • maslinovog ulja

Svaku šniclu uvaljajte u brašno i propržite svaku stranu na ulju. Polovinu isprženih šnicli stavite u dublji vatrostalni sud. Na njih poređajte crni luk narezan na krugove, posolite, pobiberite i pospite seckanim peršunom. Preko toga nanesite preostale šnicle i pospite peršunom. Sipajte prethodno skuvanu supu, zatvorite sud folijom i pecite 90 minuta na 180 stepeni.

SavetKao prilog ovom jelu odgovara skuvan krompir ispržen na zagrejanom ulju

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs