OSVEŽAVAJUĆI RECEPT

RASHLADITE SE I OSETITE UKUS ITALIJE U VAŠEM DOMU: Ovako se pravi njihov najpoznatiji liker od limuna - LIMUNČELO!

Najlakši način da ga napravite!

Recepti
Autor:
RASHLADITE SE I OSETITE UKUS ITALIJE U VAŠEM DOMU: Ovako se pravi njihov najpoznatiji liker od limuna - LIMUNČELO!
Foto: Shutterstock

Limunčelo je popularan italijanski liker koji se obično služi posle večere. Pravi se od limunove kore i vrlo je jednostavna procedura. Super je kada vam se najave gosti, jer domaći liker je najbolje piće, a odličan je i za leto, jer se služi ohlađen.

Sastojci:

  • 5 limuna
  • 500 ml alkohola
  • 500 ml vode
  • 450 g šećera

Priprema:

Limunu skinite koru i stavite u staklenu teglu, pa prelijte alkoholom. Pokrijte i ostavite tako 2 nedelje do mesec dana. Zatim u šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i kuvajte dok ne proključa. Skinite sa vatre i procedite alkohol unutra. Pazite da kora limuna ne upade. Dobro promešajte i sipajte u staklenu flašu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs