Recepti sa Stilom

Šaran sa orasima

Šarana zasecite na nekoliko mesta preko leđa, posolite i poprskajte limunovim sokom.
Recepti 03.04.2013. - 10:48h
Šaran sa orasima, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1kg očišćenog šarana
  • 100g jezgra oraha
  • peršunovog lišća
  • sok od jednog limuna
  • 2dl Belog vina
  • 2dl Ulja
  • Soli
  • Bibera

Mešavinom oraha, peršunovog lišća i soli napunite šarana i čačkalicama zatvorite otvor da fil ne bi iscurio. Ribu stavite u nauljen pleh ili vatrostalnu činiju, prelijte uljem i belim vinom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta. Ribu povremeno prelivajte sokom iz pleha i po potrebi dolijte malo vode.

 

Savet

 

Kao prilog se preporučuje kuvani krompir ili pirinač

 

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...