UKUSNO I JEDNOSTAVNO

MUSAKA SA TIKVICAMA I PARADAJZOM: Lagani ručak za svačiji ukus! (RECEPT)

Musaka sa tikvicama i paradajzom je odličan predlog za ručak!

Recepti
Autor:
MUSAKA SA TIKVICAMA I PARADAJZOM: Lagani ručak za svačiji ukus! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Lagani ručak je ono što nam je potrebno kada su vrućine, i ako nema mesa ovaj recept će vas oduševiti. Jednostavno se sprema, sastojci nisu skupi, a čedar možete sami da napravite kod kuće. Musaka od tikvica i paradajza će vam se dopasti na prvi zalogaj, a dovoljno je da je poslužite sa parčetom hleba.

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • mirođija
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • 80 g tvrdog sira
  • 80 g sira čedar
  • 3 jajeta
  • 160 ml mleka
  • 6 kašika brašna
  • čeri paradajz
musaka sa tikvicama
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Tikvice isecite na kockice, a sireve izrendajte.
  • U činiji pomešajte seckanu mirođiju, maslinovo ulje i mleveni beli luk, promešajte i ostavite 10-ak minuta
  • . Jaja umutite, pa dodajte mleko i brašno i lepo sjedinite.
  • Začinite po želji i promešajte.
  • Dodajte u jaja smesu sa mirođijom.
  • Promešajte, pa dodajte i rendani sir (malo ostavite da pospete i jelo).
  • Smesu sipajte u tikvice i promešajte.
  • Zatim poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu.
  • Preko stavite čeri isečen na pola.
  • Pospite preostalim sirom.
  • Pecite na 180°C nekih sat vremena.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs