SPREMA SE ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA!

KETO POHOVANI KARFIOL: Ukusan dodatak jelu za sve one koje vode borbu sa viškom kilograma! (RECEPT)

Sjajan prilog mesu!

Recepti
Autor:
KETO POHOVANI KARFIOL: Ukusan dodatak jelu za sve one koje vode borbu sa viškom kilograma! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ovako pohovan karfiol je preukusan, a zdrav! Može vam biti odičan dodatak raznim jelima.

Sastojci:

  • jedna manja glavica karfiola ili samo pola, dovoljno je za 2 osobe
  • so i biber
  • 2 – 3 jaja, zavisno koliko ćete karfiola pohovati
  • laneno i bademovo brašno

Priprema:

Karfiol odvojiti u buketiće, staviti u šerpu , naliti vode da prelije i dobro posoliti.

Staviti na vatru da provri, a potom na srednjoj vatri kuvati oko15 minuta. Skloniti sa vatre i procediti.

Ostaviti u cediljki da odstoji, prohladi se i dodatno procedi.

U tiganj staviti ulje po želji. Buketiće još malo posliti i posuti biberom.

Uvaljati svaki prvo u laneno brašno, umućeno jaje, pa u bademovo brašno.

Peći po nekoliko minuta sa svake strane.

Karfiol će biti taman, pa da vas ne zavara da je izgoreo - nije, laneno brašno potamni buketiće.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs