Isprobajte nešto novo

RUČAK ZA DANAS: Fuzli sa svežim povrćem na italijanski način! (RECEPT)

Italijanski recepti su uvek tako jednostavni, a neverovatno ukusni

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Fuzli sa svežim povrćem na italijanski način! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 srednji luk
  • 1 šolja čeri paradajza
  • 1 velika tikvica
  • Kesa smrznutog kukuruza
  • 250 g fusilli testenine
  • 1/2 šolje mocarela sira
  • 4 kašike putera

Priprema: Rernu zagrejte na 190 stepeni, a pastu skuvajte. Puter istopite na srednjoj temperaturi, a onda nastavite da ga kuvate. Prvo će se napraviti pena, a onda će puter braon i tada ga sklonite ga sa ringle.

U drugoj šerpi, zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje, pa dodajte čeri paradajz, tikvicu, luk i kukuruz, i kuvajte 10-15 minuta. Kada je povrće skuvano, začinite ga, pa umešajte u njega testeninu, braon puter i polovinu mocarele. Sve stavite u činiju za rernu, pa prekrijte preostalim sirom i zapecite u rerni, oko 10 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs