oduševiće vas

RUČAK ZA DANAS: Musaka sa boranijom i pavlakom! (RECEPT)

Donosimo vam predlog za nedeljni ručak od kojeg ćete se svi najesti.

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Musaka sa boranijom i pavlakom! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 1/3 struka praziluka
  • malo masti ili ulja za prženje
  • 2 kašike kočanskog pirinča
  • po ukusu so, suvi biljni začin i biber
  • po ukusu list lovora, mlevena paprika i sušeno povrće
  • 500 g zelene boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • malo masti ili ulja za prženje
  • 1 srednja šargarepa
  • 1/2 zamrznutog ili svežeg paradajza
  • 2 čena belog luka
  • po ukusu so,suvi biljni začin,mlevena paprika i biber
  • po potrebi voda
  • 2 jaja
  • 400 ml pavlake za kuvanje
musaka
foto: Shutterstock

Pripema:

  • Na malo ulja ili masti propržiti seckani praziluk. Dodati meso. Dodati začine i kratko upržiti.
  • Dodati pirinač naliti malo vode i dinstati meso dok ne omekša pirinač.
  • Na malo masti ili ulja upržiti seckani crni luk i šargarepu.
  • Dodati seskani paradajz i kratko upržiti.
  • Dodati boraniju i začine.
  • Naliti vode koliko da ogrezne boranija.
  • Dinstati dok omekša.
  • Pri kraju kuvanja dodati seckani beli luk.
  • Pekač malo podmazati. Staviti pola boranije. Preko sipati meso.
  • Preko mesa staviti ostatak boranije.
  • Umutiti jaja, malo posoliti.
  • Sipati pavlaku i izmešati.
  • Preliti preko boranije.
  • Viljuškom blago izbockati na nekoliko mesta, da se preliv razlije svuda.
  • Uključiti rernu na 200 C da se zagreva zajedno sa pekačem. Od momenta zagrevanja pekača peći oko 40 minuta.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs