probajte

SAVRŠEN UKUS, A PREPUN PROTEINA: Namaz od lososa kakav još niste probali! (RECEPT)

Razmislite šta se dešava kada pojedete nekoliko komada pice za ručak ili svratite u obližnji restoran brze hrane. Posle obroka, umorite se, počnete da se znojite, produktivnost opada i radije biste trčali kući na kauč. A posle ručka vam se verovatno jede i nešto slatko…

Recepti
Autor:
SAVRŠEN UKUS, A PREPUN PROTEINA: Namaz od lososa kakav još niste probali! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ono što jedete ujutru i na poslu ima značajan uticaj na vaše blagostanje i produktivnost. Izbor je na vama: da li ćete posle ručka biti puni energije i ponovo spremni za rad ili ćete se osećati umorno, tromo i bezvoljno?

Ako pripremite nešto zdravo poput namaza od lososa (sve pripremite kod kuće i samo ponesete tost sa sobom), ne morate da brinete o kalorijama ili produktivnosti. Takođe, druge odluke o ishrani će verovatno biti bolje nego što bi bile posle sočnog hamburgera. Losos sadrži ne samo omega-3 masne kiseline, već i proteine i vitamin B12. Zbog toga je ovo zdrav i izbalansiran obrok, koji je uz to i vrlo ukusan! U nastavku saznajte kako ga brzo možete pripremiti kod kuće.

Potrebno je:

  • 1 dcl belog vina
  • 1 file lososa bez kostiju i kože
  • 1 file dimljenog lososa
  • 6 kašika grčkog jogurta (sa niskim procentnom masti)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 4 kašike senfa
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 1 seckana ljutika
  • 2 kašike seckanog vlašca
  • krekeri, dvopek ili mali hlepčići za serviranje

Priprema:

Kratko prodinstajte file lososa u vinu (5 do 6 minuta) i ostavite na stranu.

U drugoj posudi pomešajte grčki jogurt, limunov sok, senf, so i biber, pa na kraju umešajte i ljutiku. Oba fileta lososa isecite na manje komade i promešajte. Na kraju pospite vlašcem.

Ako želite, namaz možete staviti u frižider na nekoliko minuta i servirati ga ohlađenog, a možete ga odmah naneti na tost i počastiti se za užinu, ili večeru.

Ukoliko namaz sutradan nosite na posao, preko noći ga obavezno držite u frižideru, a isto važi i dok ste na poslu, za slučaj da ne pojedete sve odjednom.

Bon appetit!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs