ZDRAVO I UKUSNO

KREM ČORBA OD SOČIVA: Jača imunitet, usporava starenje i okrepljuje celo telo! (RECEPT)

Uvrstite ovu čorbu bar jednom nedeljno u jelovnik

Recepti
Autor:
KREM ČORBA OD SOČIVA: Jača imunitet, usporava starenje i okrepljuje celo telo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šolja sočiva
  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja pasiranog paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike ulja
  • čen belog luka
  • suvi začin
  • čili prah

Priprema:

Najbolje je ako sočivo potopite uveče u hladnu vodu i ostavite do jutra.

Ocedite i, ako želite najbržu pripremu, prelite duplom količinom vode (u odnosu na sočivo) i u mikrotalasnoj pećnici kuvajte 6 minuta.

Takođe, možete sočivo kuvati i na ringli, u malo vode.

Za to vreme, očistite i iseckajte glavicu luka pa propržite kratko dolivajući po malo vode.

Iseckajte i šargarepu i dodajte pa nastavite da dinstate uz malo vode.

Brašno razmutite dodajući pasirani paradajz. Sipajte u luk i šargarepu, nalijte kuvanim sočivom i začinite suvim začinom i čili prahom.

Na kraju, iseckajte sitno čen belog luka i dodajte u čorbu pa skinite sa vatre, poklopite i ostavite da još malo postoji pre služenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs