Recepti sa Stilom

Pečurke punjene paradajzom

Pečurke operite i odvojte šeširiće od drški. Poprskajte ih sokom od limuna, poređajte u podmazan pleh, pobiberite, posolite i pecite 10 minuta u umereno zagrejanoj rerni.
Recepti 02.04.2013. - 16:29h
Pečurke punjene paradajzom, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 15 većih pečuraka
  • 8 paradajza
  • 15 maslina
  • Ulje
  • sok od limuna
  • Soli
  • Bibera

Paradajz oljuštite, povadite seme, iseckajte, posolite, pobiberite i stavite da se dinsta na tihoj vatri. Dodajte mu iseckane drške pečuraka. Kad paradajz dobije gustinu, dodajte mu sitno iseckan peršun i tom masom punite pečurke.

 

Savet
Svaku pečurku ukrasite jednom maslinom

 

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...