Najbolji recept do sada

RUČAK ZA DANAS: Kiseli kupus sa suvim mesom!

Kad ne znate šta da kuvate okrenite se tradicionalnim jelima

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Kiseli kupus sa suvim mesom!
Foto: Shutterstock

Potrebno:

  • 1-2 glavice kiselog kupusa
  • po izboru suvo meso
  • 2-3 kašike masti
  • po potrebi začin
  • 3 glavice crnog lula
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • 1 kašika tucane paprike

Priprema: Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda će izvući so.

Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namažite sa mašću, odnosno namažite dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.

U šerpu pored kupusa, dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.

U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs