Recepti sa Stilom

Pasulj prebranac

Nabubreli pasulj nalijte hladnom vodom, ostavite da provri i prospite vodu.
Recepti
10:22h
Pasulj prebranac
Pasulj prebranac, Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 300g Crnog luka
  • 3 belog luka
  • 4 zelene salate
  • 2dl Ulja
  • 10g aleve paprike
  • peršunovog lišća
  • ljuta papričica
  • 500g pasulja
  • 1l vode
  • lovorov list
  • Soli
  • Bibera

Pasulj nalijte toplom vodom, dodajte lovorov list i biber u zrnu pa kuvajte dok zrna ne omekšaju, ali ne smeju da se raskuvaju. Na zagrejanom ulju propržite crni luk dok upola ne omekša. Dodajte alevu papriku i beli luk i kratko propržite. Proprženim namirnicama dodajte pasulj oceđen od vode. Dodajte začine, lagano promešajte i ostavite da kuva oko pet minuta. Voda treba da bude oko santimetar iznad pasulja. Po površini poprskajte malo ulja. Jelo zatim prebacite u dublju vatrostalnu činiju ili pleh i zapecite u rerni oko 20 minuta.

SavetPasulj prebranac može se servirati kao toplo i hladno predjelo

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs