Brzo, jednostavno i ukusno

RUČAK ZA DANAS: Kremasta brza testenina s brokolijem! (RECEPT)

Za bogatiji ukus, u pastu možete dodati i malo pečuraka

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Kremasta brza testenina s brokolijem! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 400 g testenine, 500 g brokolija, 1 čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukus, parmezan.

Priprema: U duboku posudu stavljamo vodu sa prstohvatom soli da provri. Za to vreme čistimo brokoli, ako su veći, prepolovimo ih. Peremo ih pod mlazom vode, čim voda provri stavljamo ih unutra i kuvamo 10 minuta.

Kada je brokoli skoro gotov, u tiganj stavljamo maslinovo ulje i čenove belog luka. Čim se beli luk malo proprži, prebacujemo brokoli u tiganj, cedimo ih od vode. Dodajemo malo vode u brokoli.

Posolimo, stavljamo crni biber i kuvamo na tihoj vatri otprilike 20 minuta ili dok ne bude gotov, treba da se pretvore u krem. Ako je potrebno, dodajemo još malo vode. Čim budu gotovi, skidamo čenove belog luka.

Stavljamo testeninu da se kuva u vodi u kojoj se kuvao brokoli. Treba da bude blago al dente, nemojte prekuvati! Čim testenina bude gotova, dodajemo je u krem od brokolija, dodajemo malo vode u zavisnosti od toga koliko želite da krem bude redak. Posolimo blago.

Serviramo još toplu testeninu sa brokolijem, dodajemo malo crnog bibera, parmezan po ukusu i maslinovo ulje u sasvim tankom mlazu.

Po želji u pastu možete da dodate i 100 grama pečuraka, koje bi trebalo skuvati sa brokolijem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs