Recepti sa Stilom

Oslić u sosu od limuna

Očišćene i isečene po sredini filete oslića začinite, panirajte u brašnu i ispržite na ulju
Recepti 02.04.2013. - 15:29h
Oslić u sosu od limuna, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 5 osoba

Sastojci

  • 1kg oslića
  • 2 limuna
  • belog luka
  • Peršunovog lista
  • 100g brašna
  • 2dl Ulja
  • sok od 2 limuna
  • 2dl Belog vina
  • Soli
  • Bibera

Napravite preliv od soka od limuna, sitno iseckanog belog luka, peršunovog lišća, belog vina i začina po ukusu. Na dno vatrostalne činije poređajte kockice limuna, preko njih stavite prženu ribu i sve zalijte pripremljenim prelivom. Posudu s ribom stavite desetak minuta u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče.

Savet

Pripremljenu ribu u tanjirima prelijte saftom u kom se riba pekla

 

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...