SA NJOM NEĆETE POGREŠITI

TOČAK TORTA JE SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI DESERT: Kremasta, bogata i puna sočnog fila!(RECEPT)

Nećete se pokajati ako je napravite jer je sočna, puna fila i osvežavajućeg ukusa višanja.

Recepti
Autor:
TOČAK TORTA JE SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI DESERT: Kremasta, bogata i puna sočnog fila!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za kore

  • jaja 5 komada
  • šećer 200 g
  • brašno 200 g
  • orasi, mleveni 100 g
  • orasi, seckani 100 g
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • hladna voda 5 kašika

Za prvi fil:

Za voćni preliv:

  • višnje, zamrznute 300 g
  • šećer 3 kašike

Za dekoraciju:

  • čokolada za kuvanje 50 g
  • orasi, prženi 50 g
  • šlag 1 kesica

Kako pripremiti:

Za koru prvo umutite belanca sa 50 g šećera. Žumanca mutite s ostatkom šećera i pet kašika vode, pa im dodajte brašno, orahe i prašak za pecivo. Na kraju varjačom umešajte belanca. Pecite 35–40 minuta u podmazanoj šerpi ili kalupu na 200 stepeni. Pečenu i ohlađenu koru podelite na tri dela. Za fil umutite žumanca sa 100 g šećera, pa dodajte umućeni margarin i otopljenu čokoladu za kuvanje. Dva belanca dobro umutite sa 50 g šećera u prahu, dodajte seckane orahe i polako umešajte u umućena žumanca. Za preliv skuvajte višnje sa šećerom i ostavite da se ohlade. Na prvu koru nanesite višnje sa sokom, da se kora malo natopi, preko toga stavite fil i tako filujte sve tri kore. Gornju površinu i sa strane premažite šlagom, a na sredini gornje površine razlijte otopljenu čokoladu. Sa strane nanesite propržene seckane orahe.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs