RECEPT

RUČAK ZA DANAS: Podvarak sa kobasicama!

Hladno vreme zahteva kaloričnu hranu

Recepti
08:32h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Podvarak sa kobasicama!
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 glavice kiselog kupusa
  • 2 para prodimljenih kobasica
  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera
  • 1 ravna kašika začinske paprike
  • 2 dl ulja

Priprema: Iseckati glavicu kiselog kupusa tako što će te je iseći na pola, osloboditi korena i seći isto kao i crveni luk. Tako uradite sa obe glavice, stavite u šerpu sa 2 dl vode pa dinstajte dok ne omekša.

Kobasice stavite u šerpu pa dodajte 2 dl vode i isto toliko ulja. Dinstajte dok voda ne ispari pa kada počnu da se peku sklonite sa šporeta.

U prodinstan luk stavite ostale sastojke i dinstajte još 5 minuta pa i njega skinite sa šporeta.

Kupus, luk i kobasice sjedinite, stavite u rernu pa sačekajte da dobije kako kažu zlatnu boju. Kada bude ovakav služite ga uz pivo ili neko dobro belo vino sa kiselom vodom. Prijatno!!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs