BOŽANSTVENO JELO

IDEJA ZA NAJSOČNIJI RUČAK: Zapečeni karfiol sa pavlakom i kačkavaljem se topi u ustima!(RECEPT)

Sočno i ukusno jelo, koje će svi ukućani odmah zavoleti!

Recepti
Autor:
IDEJA ZA NAJSOČNIJI RUČAK: Zapečeni karfiol sa pavlakom i kačkavaljem se topi u ustima!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • karfiol glavica
  • mleko 100 ml
  • pileća kocka za supu 1
  • pavlaka za kuvanje 250 ml
  • kačkavalj 200 g
  • prezle 2 kašike
  • so prstohvat
  • biber prstohvat
  • crvena začinska paprika kašičica
  • maslac 50 g

Kako pripremiti:

Stavite mleko da provri sa pola litre vode i kockom za supu. Od glavice karfiola odvojite krupne cvetove, pa spustite u ključalu tečnost i kuvajte pet minuta. Posudu za pečenje namažite maslacem, složite cvetove karfiola, pa pospite rendanim kačkavaljem i prezlama. Prelijte pavlakom, posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs