I UKUS I IZGLED

3 PREDLOGA ZA SLAVSKA PREDJELA, KOJA ĆE RASPAMETITI VAŠE GOSTE: Sa ovim receptima nema greške!(RECEPTI)

Donosimo vam recepte za tri fenomenalna slavska predjela, koji će oduševiti i izgledom i ukusom!

Recepti
20:42h Autor:
3 PREDLOGA ZA SLAVSKA PREDJELA, KOJA ĆE RASPAMETITI VAŠE GOSTE: Sa ovim receptima nema greške!(RECEPTI)
Foto: Shutterstock

Šareni rolat

Potrebno je:

  • 1 list oblandi
  • 200 g krem sira
  • 2 kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • 200 g pečenice ili slaninice
  • 4 šargarepe
  • 150 g zelenih maslina
  • 150 g kačkavalja

Priprema: Skuvajte šargarepu, pa je sitno iseckajte. Iseckajte i pečenicu i masline. Pomešajte sir, pavlaku i majonez, pa ovom smesom premažite oblandu. Pospite seckanu šargarepu, pečenicu, masline i rendani kačkavalj. Sačekate desetak minuta da oblanda smekša, pa je uvijte u rolat i ostavite u frižideru da se dobro stegne.

Praške oblande sa kikirikijem

Potrebno je:

  • 250 g margarina ili putera
  • 400 g masnijeg kravljeg sira
  • 200 g majoneza
  • 3 lista oblande
  • 300 g šunke
  • 200 ml pavlake
  • 200 g kikirikija

Priprema: Umutiti fil od putera, sira i majoneza. Njime premažite jednu oblandu. Odozgo poređajte šunku i listove kulena, pa ih zatim premažite pavlakom i pospite seckanim nim kikirikijem. Staviti drugu oblandu i ponovite postupak. Pokriti trećom oblandom, premažite je filom i pospite kikirikijem.

Ajvar trouglići

Potrebno je:

  • 300 g tunjevine
  • 300 g krekera
  • 200 g putera ili margarina
  • 400 ml grčkog jogurta
  • 8 kuvanih jaja
  • 4 lista oblande
  • 300 g ajvara

Priprema: Krekere istinite i prelijte jogurtom. Dodajte omekšali puter, oceđenu tunjevinu, pa sve dobro promešajte. List oblande premažite filom od krekera, zatim je premažite ajvarom, pa pospite sa dva seckana, kuvana jaja. Stavite drugi list oblande, pa ponovite postupak i sve tako dok ne utrošite sav materijal. Oblandu ostavite i frižideru preko noći da se dobro stegne.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs