Vrhunska domaća poslastica

BRZI ČOKOLADNI KOH: Vazdušast, mekan i sočan, potpuno gotov za tačno 30 minuta! (RECEPT)

Za tih 30 minuta ste i skuvali preliv, i ispekli testo i stavili da se kolač hladi

Recepti
Autor:
BRZI ČOKOLADNI KOH: Vazdušast, mekan i sočan, potpuno gotov za tačno 30 minuta! (RECEPT)
Foto: Stil

Sastojci za testo: 3 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika mleka, 12 kašika ulja, 12 kašika brašna, 3 kašike griza, 3 kašike kakao praha, 1 prašak za pecivo.

Za mlečni preliv: 750 ml mleka, 5 kašika šećera.

Priprema: Prvo skuvati mleko i šećer za preliv. Čim mleko provri skloniti sa šporeta i ostaviti da se hladi.

Umutiti jaja, pa uz neprestano mućenje dodavati prvo šećer, pa mleko i ulje, zatim kašiku po kašiku brašna, pa griz i kakao, i na kraju prašak za pecivo.

Dobro sjedinjenu masu presuti u pleh obložen pek papirom i peći na 180 stepeni 20 minuta.

Izvaditi kolač, ostaviti da odstoji 5 minuta, pa preliti prohlađenim mlekom. Dobro ohladiti (najmanje 2-3 sata), pa seći na kocke i služiti.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs