Ukusno i brzo

PILE NA PIRINČU: Evo šta danas da kuvate! (RECEPT)

Ako ste u dilemi šta danas da spremite za ručak, ovo je naš predlog

Recepti
Autor:
PILE NA PIRINČU: Evo šta danas da kuvate! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pile
  • 2 kašike senfa
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 kašike ulja
  • 2 šolje pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • So i biber

Priprema: U pile dobro utrljajte suvi začin i ulje, pa stavite u rernu da se peče na jačoj vatri.

Za to vreme u tiganju na malo ulja propržite crni luk, pa dodajte opran pirinač. Dodajte malo vode i pustite da se kratko krčka. Dodajte i proceđen(ili sitno seckan) beli luk. Ko voli, može da doda i kašičicu kurkume.

Pred kraj pečenja pileta, dodajte pirinač u tepsiju pa sve promešajte. Nalijte malo vode i pustite da se zapeče. Za 45 minuta dobićete ručak za poželeti: pečeno pile na ostrvu od začinjenog pirinča.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs