Recepti sa Stilom

Gulaš s kiselim krastavčićima

Meso isecite na kockice.
Recepti
21:00h
Gulaš s kiselim krastavčićima
Gulaš s kiselim krastavčićima, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g svinjskog mesa
  • 2 Crnog luka
  • 2 aleve paprike
  • 2 brašna
  • 2 mešavine začina
  • 150g kiselih krastavčića
  • pavlake

U tanjiru pomešajte brašno, alevu papriku i mešavinu začina. Meso uvaljajte u mešavinu s brašnom i propržite ga na zagrejanom ulju u široj šerpi. Kada meso porumeni, dodajte seckani luk i jelo zalijte vodom. Ostavite da se kuva pola sata. Na kraju dodajte umućenu pavlaku i iseckane kisele krastavčiće, pomešajte i ostavite da se jelo kuva još pet minuta.

SavetDa ulje za prženje ne potamni, u teflon nakratko ubacite dve-tri drvene čačkalice

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs