Za ručak

Mladi krompiri sa parmezanom

Aromatični, ukusni i zdravi mladi krompirići
Recepti
09:40h Autor:
Mladi krompiri sa parmezanom
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 800g Mladih krompira
  • 100g rendanog parmezana
  • 3 kašike biljnog začina po želji
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • biber

Priprema1. Krompiriće oljuštite i dobro operite. Krupnije krompire isecite tako da svi zalogaji budu podjednake veličine.

2. Krompiriće ubacite u posudu, u koju ćete staviti i parmezan, biljni začin, izgnječen beli luk i ulje. Sve dobro promešajte.

3. Ostavite začinjene krompiriće da odstoje na hladnom oko pola sata.

4. Rernu prethodno zagrejte na 250 stepeni. Potom u plitku posudu za pečenje stavite papir za pečenje i sipajte krompiriće.

5. Kada se rerna zagreje, stavite krompire da se peku i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompire dok ne porumene i postanu meki, oko 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs