Nedeljni kolač

MEDENI KOLAČ: Najmekši biskvit na svetu! (RECEPT)

Iz Bakine kuhinje stiže nam recept za nedeljni kolač

Recepti
Autor:
MEDENI KOLAČ: Najmekši biskvit na svetu! (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 150 gr šećera
  • 200 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • korica limuna

Za tamnu koricu:

  • 2 jaja
  • 350 gr brašna
  • 100 gr šećera
  • 2 pune kašike meda
  • 1 kašika kakao
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml mleka

(peći dve kore)

Fil:

  • 1/2 l mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 150 gr. šećera
  • 5 punih kašika gustina
  • 250 gr margarina

Priprema: Za biskvit umutiti 5 jaja sa šećerom, pa dodati brašno, pecivo, ulje, mleko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh staviti pek papir pa umućenu smeu razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.

Tamna kora - umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, med, kakao i mleko sve lepo izjednačiti pa ispeći dve korice u istom plehu.

Fil u mleko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mleka gustin pa kad mleko provri uliti razmućen gustin i mešati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi i povremeno mešati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom. Kad se gustin dobro ohladi izmešati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.

Slagati tamna kora/pola fila / biskvit žuti / fil druga polovina / tamna kora / Može glazura čokolade ili prah šećer.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs