DOMAĆI LEK

UKUSNA I LEKOVITA KREM ČORBA: Puna vitamina, okrepljuje telo, jača imunitet! (RECEPT)

Idealan obrok za hladnije dane

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Krem čorba od šargarepe se lako sprema. Predivnog je ukusa, i nakon jednog tanjira, imaćete dovoljno energije za ceo dan.

Za ovu čorbicu (za četiri osobe) trebaće vam sledeći sastojci:

  • 500 g sveže šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kockice maslaca
  • 1 kašika brašna
  • 1 čaša kisele pavlake
  • začini po želji: svež peršun, so, biber, vegerta, ...

Priprema:

Šargarepu dobro operite i iseckajte je na najsitnije delove. Na maslacu u dubljoj šerpi propržite crni luk, dodajte kašiku brašna i uz stalno mešanje polako sipajte litar tople.

Potom dodajte šargarepu i začine po ženjim i kuvajte oko 40 minuta na smanjenoj vatri, uz povremeno mešanje. Kad je čorba skuvana, dodajte kiselu pavlaku i dobro promešajte dok se pavlaka ne rastopi.

Ako su vam ostali krupniji komadi šargarepe, čorbu mutite mikserom par minuta, dok ne postane kremasta.

Poslužite čorbu dok je topla, jer zbog kisele pavlake ne preporučuje se podgrevanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...