DELIKATES

ZIMNICA KOJA GOVORI 100 JEZIKA: Kisele cepkane paprike sa belim lukom su čist hedonizam!(RECEPT)

Paprike na malo drugačiji način, probajte ih, nećete zažaliti.

Recepti
Autor:
ZIMNICA KOJA GOVORI 100 JEZIKA: Kisele cepkane paprike sa belim lukom su čist hedonizam!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • mesnate crvene paprike 4 kg
  • ljute paprike 4 komada
  • beli luk 16 čena
  • so po želji
  • vinsko sirće 250 ml
  • šećer 100 g
  • zrno slačice 2 kašike
  • biber u zrnu kašičica

Kako pripremiti:

Papriku očistite od semenki i isecite na tanke trake. Papričice operite, prepolovite, očistite od semenki, pa isecite na trake. Luk oljuštite i prepolovite. Paprike blanširajte u posoljenoj vodi 4 minuta, izvadite i ocedite. Pomešajte obe vrste paprika. U 250 ml vode skuvajte sirće, šećer, luk, zrna slačice, biber i 2 kašičice soli, dodajte paprike, pa ostavite 8 sati da stoje. Povrće sipajte u tegle, a tečnost još malo kuvajte i prelijte paprike. Ohladite i zatvorite tegle.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs