Korisne cake

NE BACAJTE PRESOLJEN RUČAK: 5 trikova koji spasavaju jelo!

Svaka žena treba da zna

Recepti
Autor:
NE BACAJTE PRESOLJEN RUČAK: 5 trikova koji spasavaju jelo!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Pripremili ste ručak i shvatili da je jelo previše slano i sada vas već obuzima panika – da li je ono za bacanje? Nije, naravno. Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste.

Dodajte vode

Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno varivo je da dodate još vode i produžite vreme kuvanja. Može se desiti da jelo zbog toga ima blaži ukus, ali dodajte još začina i vratite harmoniju aromi.

Kiselina kao maska

Sok od limuna, sirće, bez obzira koja kiselina je u pitanju biće vam od velike pomoći. Dodatkom limunovog soka ili sirćeta zamaskiraćete preterano slan ukus jela. Nemojte samo preterati kako jelo ne bi bilo previše kiselo.

sirće
foto: Shutterstock

Potapanje

Kupili ste meso koje je preslano? Jednostavgo ga potopite u vodu i ostavite tako nekoliko sati. Višak soli više neće biti glavna karakteristika pikantnog obroka s mesom.

Skrob

Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i on će upiti i razblažiti so.

Dodajte neku kremastu namirnicu poput pavlake

Dodatkom kremaste namirnice može se promeniti percepcija ukusa jela i ono će se učiniti blažim. Preslanoj piletini jednostavno dodajte pavlaku. Ako pavlaku za kuvanje stavite u preslan sos od paradajza dobićete finiji ukus.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs