Morate da probate

DŽEM OD DINJE GOTOV ZA MANJE OD DVA SATA: Vrhunski ukus leta u teglicama! (RECEPT)

Ako želite da sačuvate osvežavajući ukus dinje što duže, ovo je recept za vas

Recepti
Autor:
DŽEM OD DINJE GOTOV ZA MANJE OD DVA SATA: Vrhunski ukus leta u teglicama! (RECEPT)
Džem od dinje, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

3 kg neočišćene dinje 600 g šećera 1/2 soka od limuna

Priprema: Dinji izvaditi seme, i skinuti koru. Iseći na tanje kriške, pa samleti u blenderu. Dodati šećer i sok od limuna. Najbolje da prenoći.

Možete odmah staviti u rernu na 250 stepeni C, da ispari tečnost kad prođete po dnu šerpe da se vidi trag.

Sipati u čiste tegle dobro zatvoriti i ostaviti u police.

Detaljan postupak pogledajte u videu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs