Zdravo i ukusno

Domaća bonžita sa bananom

Ova poslastica može da bude savršen međuobrok ili ukusan zalogaj za vreme koje provedete na poslu
Recepti
17:46h Autor:
Domaća bonžita sa bananom
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Jednostavno
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • 170 g ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 banane isečene na kružiće
  • 2 belanceta
  • 350 ml mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika smeđeg šećera

U velikoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, prašak za pecivo, so i cimet. Ostavite sa strane, zatim u drugu činiju izgnječite jednu banana viljuškom da dobijete kao hranu za bebe.

Umešajte to sa belancima, mlekom i vanilom. Zatim sve to pomešajte sa prethodno napravljenim suvim sastojcima i dobro promešajte.

Dno pleha premažite sa malo putera, i jednu banana isečenu na kolutove poređajte na dno, preko toga uspite smesu koju ste napravili, i odozgo poređajte još jednu banana isečenu na kolutove.

Pospite na kraju sa smeđim šećerom i pecite oko 25 minuta, na 200 stepeni.

Budite maštoviti, možete umesto banane korisiti i neko drugo voće, takođe možete dodati malo meda ako vam nije dovoljno slatko, ali ne preterujte. Takođe možete da dodate izmrvljene bademe, lešnike, bundevino seme itd. Mogućnosti ima dosta, pa isprobavajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs