Počela je sezona svežih jagoda

Kolač sa jagodama

Iako su jagode same za sebe poslastica, ipak u kolaču su dodatno neodoljive. Sa šlagom dobijaju neku novu dimenziju
Recepti
07:30h
Kolač sa jagodama
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Jednostavno
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • Kora:
  • 8 belanaca
  • 400 g šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • Fil:
  • 8 žumanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g mlevenog petit keksa
  • 1 margarin
  • 100 ml mleka
  • 800 - 1000 g svežih jagoda
  • 2 - 3 kesice šlaga

Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.

Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.

Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag. Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs