KOLAČ KOME REČI NISU POTREBNE

KEKS KOCKE OD BELE ČOKOLADE: Zalogaji za nezaborav!(RECEPT)

Neodoljiva kombinacija keksa i bele čokolade će vas oboriti s nogu.

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

Korice:

– za njih možete koristiti gotove kore za tortu.

Plazma fil

– 300g mlevenog keksa – 50g smeđeg šećera (može i običan ili prah) – 100g istopljenog putera – 20ak kašika mleka

Beli fil

– 700ml mleka – 5 kašika gustina – 5 kašika kokosa – 1 vanilin šećer – 50g šećera – 200g bele čokolade – 50g putera

Beli ganaš

– 200g bele čokolade – 100ml slatke pavlake

Ukras:

– malo izlomljenog keksa

Priprema:

1. Prvo se pravi plazma fil, za njega u blenderu izblendate keks, šećer i puter i postepeno dodajete mleka. Blendate i dodajete mleko sve dok ne dobijete krem poput nutele. Potrajaće par minuta i onda odložite, ali ne u frižider.

2. Sad praviti drugi fil, od mleka odvojiti 100ml, u njemu rastvoriti gustin, ostatak mleka pomešati sa šećerom i vanilin šećerom i staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle, umešati gustin i kuvati još 2 min.

3. U vreo fil dodati puter, čokoladu i kokos i mešati dok se ne sjedini.

4. Na tacnu staviti sada 1 koru, na nju namazati pola plazma fila, pa staviti 2 koru, na nju mazati pola belog fila, pa korica, pa keks fil, pa poslednja korica pa nju namazati filom i ostatak razmazati po ivicama i kolač hladiti 1sat. Fil se maže vruć, hlađenje tek ide kada se sve sastavi.

5. Nakon toga napraviti ganaš, zagrejati slatku pavlaku sa čokoladom, mešati na srednjoj temperaturu i čim se sjedini gotov je.

6. Ganaš ravnomerno razmazati po kolaču i staviti opet na hlađenje, idealno preko noći.

7. Sledeći dan iseckati na kocke i servirati. One nisu previše mekane, pa čak mogu i rukama da se jedu ali su malo slađe, pa je bolje da su male.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...